Trendyol Satıcı Paneli Kullanımı ile İlgili Bilinmesi Gerekenler
Trendyol’da satış yapan veya satış yapmak isteyen markaların kullanmış oldukları panele Trendyol Satıcı Paneli adı verilmektedir. Bu panel üzerinden markalar Trendyol’a ürün yükleyebilmekte, ürünlerini düzenlemekte, finansal işlerini görebilmekte, kargo ve sipariş takiplerinin e-ticaret süreçlerini yönetebilmektedir.
Bu panele Partner Trendyol üzerinden ulaşılmakta olup, bu panel üzerinde e-ticaret süreçleri için önemli olan kampanya ve reklam yönetimi gibi pek çok alan da yer almaktadır. Trendyol üzerinden satış yapmayı isteyen işletmelerin ve kişilerin Trendyol satıcı panelini çok yakından tanımaları e-ticaret süreç yönetimlerini oldukça kolaylaştırabilmektedir.
Trendyol Satıcı Paneli Ne Demektir?
Trendyol satıcı paneli, Trendyol üzerinden satış yapmakta olan işletmelerin ve kişilerin bazı e-ticaret süreçlerini yönetebilecek olduğu panele verilen addır. İşletme ve kişiler bu panel üzerinden Tredndyol mağaza yönetimi ve Trendyol mağaza açma başvurusu yapabilmektedir.
Trendyol Satıcı Panelinden Nasıl Mağaza Açılır?
Trendyol’da satıcı olabilmek için neler yapılabileceğini araştıran kişilerin bilmeleri gereken konular arasında Trendyol satıcı panelinden mağaza açma süreçleri yer almaktadır. İşletme veya kişilerin Trendyol satıcı başvurusunda bulunabilmeleri için;
- İlk önce Partner Trendyol’a giriş yapılması gerekmektedir.
- Partner Trendyol’a giriş işlemi yapıldıktan sonra Trendyol, Şimdi Trendyol’da satıcı olun butonuna tıklanması gerekmektedir.
- Sonra satış yapılacak olan panel seçimi yapılması gerekmektedir.
- Seçim işlemi yapıldıktan sonra ad, soyadı, cep telefonu numarası, e-posta adresi, şirket türü, T.C kimlik numarası veya Vergi kimlik numarası, satılacak olan ürün kategorisi, il ve ilçe seçimi yapılması gerekmektedir.
- Sonrasında devam et butonuna tıklanılarak işletmeler veya kişiler Trendyol’da mağaza açma başvurularını tamamlar ve Trendyol mağazaları açılmış olur.
Trendyol mağaza açma işlemlerinin sonrasında mağazanın aktif hale geçebilmesi için Trendyol satıcı panelinden markaların istenilmiş olan evrakları Trendyol’a göndermeleri gerekmektedir. Tüm bu süreçler tamamlandıktan sonra Trendyol mağazası tamamen açılmakta olup, ürün yükleme işlemlerinin tamamlanması gerekmektedir.
Trendyol Satıcı Panelinde Hangi Kategoriler Bulunmaktadır?
Markaların e-ticaret süreçlerini en profesyonel şekilde yönetebilmeleri açısından Trendyol satıcı panelinde bazı kategoriler yer almaktadır.
- Ürün,
- Sipariş ve kargo,
- Finans işlemleri,
- Raporlar,
- Mağaza yönetimi,
Trendyol satıcı panelinde bulunan kategorilerdir. Ayrıca bu kategoriler dışında bildirimler, eğitim ve destek alanları da bulunmaktadır.
Trendyol Ürün Bölümü
Trendyol satıcı paneline ilk girildiğinde üst kısımda bulunan kategorilerin arasında Ürün kategorisi ön plandadır. Trendyol ürün bölümü, markaların ürünleriyle alakalı işlemleri gerçekleştirebileceği alan olarak bilinmektedir. Trendyol ürün bölümünde bazı alt kategoriler bulunmaktadır.
- Ürün listesi,
- Toplu ürün işlemleri,
- Trendyol kataloğundan ekle,
- Tekil ürün oluştur,
- Görsel galerisi,
- Ürün soruları,
Alanları bazı alt kategorilerdir. Bu bölümde markalar ürün güncelleme ve ürün yükleme işlemlerini yaparken, müşterilerin ürünler ile ilgili yönelttikleri soruları da cevaplayabilmektedir.
Sipariş ve Kargo Bölümü
Trendyol satıcı panelinde bulunan sipariş ve kargo bölümü, Trendyol’da satıcı olan işletme ve kişilerin siparişlerinin yönetimini yapabileceği alandır. Bu bölüm üzerinden markalar sipariş sorularını, kargo işlemlerini, toplu sipariş işlemlerini, iade işlemlerini, iptal edilen ürünlerini, kargo aşamasında olan siparişlerini yönetebilmektedir.
Finans Bölümü
Finans bölümü de, Trendyol satıcı paneli içinde bulunan bölümlerden biridir. Trendyol’da finans bölümünden mağaza sahipleri bazı finansal işlemlerini daha kolay takip edebilmektedir. Bu bölümde; ödemeler, cari hesap özeti, günlük kayıtlar, erken ödeme talebi, fatura listeleme, ödeme işlemleri gibi kategoriler bulunmaktadır.
Raporlar Bölümü
Trendyol raporlar bölümü, Trendyol satıcı panelinde her satıcının özellikle önem vermesi gereken alanlardan biridir. Raporlar bölümü, satıcıların bazı e-ticaret raporlarına ulaşabilecek olduğu bölümlerdendir. Satıcılar tüm raporlara, raporlar ana sayfasından ulaşabilmektedir.
Mağaza Yönetimi
Trendyol’da satışlarını gerçekleştiren herkes hizmet ve ürünlerini listeleyerek kişisel satışlar yapıyor olsa da aslında mağaza yönetimi kısmından kendilerine Trendyol mağazası yaratması gerekmektedir. Trendyol’da mağaza yönetimi bölümünden mağazalarını kurarak ürünlerini toplu olarak tüketicilere göstermektedir.
Bir Cevap Yaz